Wanneer heb ik recht op vervangend vervoer?

Wanneer u niet meer met uw auto verder kunt rijden wilt u wel gewoon mobiel blijven. Daarom heeft u bij ons in verschillende situaties recht op vervangend vervoer. Bent u WA bepert casco of WA Volledig casco verzekerd en heeft u schade? Dan komt u in aanmerking voor vervangend vervoer.

Bij schade of diefstal

Bij schade aan uw auto heeft u gedurende de herstelperiode (maximaal 14 dagen) recht op vervangend vervoer. Samen met de schadehersteller maakt u afspraken over het ophalen en terugbrengen van uw vervangend voertuig. Bij diefstal is dit 30 dagen en wanneer uw auto total loss verklaard wordt heeft u recht op 14 dagen vervangend vervoer.

Vervangend vervoer
bij schade
Wa plus Allrisk
Reparatie na ongeval De herstelperiode, tot maximaal 14 dagen De herstelperiode, tot maximaal 14 dagen
Diefstal van uw voertuig Maximaal 30 dagen Maximaal 30 dagen
Voertuig total loss Maximaal 14 dagen Maximaal 14 dagen
In het buitenland Maximaal 7 dagen Maximaal 7 dagen

Bij pech

Heeft u aanvullend pechhulp verzekerd? Dan heeft u in de volgende situaties ook recht op vervangend vervoer. Het uitgangspunt bij pech is dat wij proberen uw voertuig ter plaatste te repareren. Is reparatie niet op dezelfde dag mogelijk? Dan heeft u, afhankelijk van uw dekking, recht op vervangend vervoer.

Vervangend vervoer
bij pech
Binnen woonplaats Buiten woonplaats Buitenland
Aantal keer per jaar Maximaal 2 keer Maximaal 2 keer Maximaal 2 keer
Reparatie niet dezelfde dag mogelijk Maximaal 1 dag vervangend vervoer Maximaal 2 dagen vervangend vervoer -
Reparatie niet binnen 48 uur mogelijk - - Maximaal 4 dagen, 30 bij langere verblijfsduur

Bij vervangend vervoer worden niet vergoed; de kosten van de brandstof, tolgelden, parkeergelden, bekeuringen en de extra kosten door het niet op de juiste manier inleveren van het vervangende voertuig.